Foredragsholdere

Published 01.04.2022
Bli kjent med foredragsholderne for Future Week 23. Flere foredragsholdere vil bli kunngjort.

6. juni - 7. juni - 8. juni

 

 

6. juni -  Redaksjonell innovasjon (Norsk) 

 

Derek Andrè Bjølgerud

TV2.no-sjef.
Derek har jobbet i TV 2 siden 2014 og vært leder i mediebransjen siden 2009. Han har bakgrunn som journalist og nyhetsredaktør. Derek har tidligere jobbet i VG, NRK og P4 før TV 2.

 

 


Emily Baker-White

Senior skribent, Forbes.
Emily Baker-White er en senior skribent for Forbes, hvor hun dekker sosiale medieplattformer. Tidligere var hun en seniorreporter for BuzzFeed News, og før det jobbet hun med innholdspolicy hos Facebook og Spotify. Emily er utdannet ved Harvard Law School og er en klassisk trent fiolinist.

 

 

Samia Touileb

Forsker, SFI MediaFutures.
Samia
Touileb er forsker ved MediaFutures SFI senter, Institutt for Informasjons og medievitenskap, Universitet i Bergen. Hun har doktorgrad i språkteknologi, og har jobbet innen feltet i over 10 år. Hennes forskningsinteresser er informasjonsutvinning, sentimentanalyse, skjevheter og rettferdighet i maskinlæringsmodeller.

 

Judy Parnall

Leder for standarder og industri, BBC Research & Development.
Judy er en lidenskapelig talsperson for alt som har med media å gjøre og dets positive kraft for ulike publikum. Hun har jobbet i BBC i en årrekke innen både FoU og bedriftsstrategiområdene. Judy har sittet i EBUs tekniske komité siden 2015 og ledet den siden juni 2018.
 

 

 

Kristoffer Egeberg

Sjefredaktør og daglig leder, Faktisk.no.
Egeberg var en del av den grunnleggende prosjektgruppen bak Faktisk.no, og ble dens første sjefredaktø. Fra 2002 til 2017 var han undersøkende nyhetsreporter i Dagbladet, hvor han også hadde oppslag som utenrikskorrespondent i Kina og jobbet som assisterende nyhetsredaktør på nett. Han er vinner av Norges mest prestisjefylte journalistpris, Skup (2014), og IR-prisen for internasjonal rapportering (2015).

 

Guro Istad

Daglig leder, Pressens hus.
Guro Istad har over 25 år bak seg som journalist og medieleder, blant annet fra BT, VG og BA. Istad har blant annet også jobbet som prosjektleder for Oslo Media House og vært redaktør i reklamebyrået Publicis Kitchen, med et bredt spekter kunder innen alt fra fosterhjemssak, finans og tech/telecom.

 

 

7. juni -  All about media tech and trends

 


Jack Sweeney

Utvikler og gründer.
Sweeney ble kjent i 2022 for å lage Twitter-boter for å spore private jetflyene til kjente personer, mest kjent Elon Musk, gjennom kontoen ElonJet. Han etablerte et selskap kalt "Ground Control" som overvåker flyaktiviteten til andre milliardærer og kjendiser. Som respons på den russiske invasjonen av Ukraina, begynte han å tweete om posisjonene til omtrent 30 private jetfly som tilhører russiske oligarker.

Chris Black

Leder for global merkevare og kommunikasjon, Vizrt Group.
Chris Black har gjennom sine 25 år i mediebransjen spesialisert seg på kommunikasjon, virtuelle grafikkproduksjoner, live produksjoner, kartleggingssystemer og art director  og regissør/teknisk direktør for TV-stasjoner over hele USA. I dag er Chris Global Head of Brand and Communications for Vizrt Group og leder et team av talentfulle kreative profesjonelle som arbeider med å forklare og visualisere verden av programvaredefinert visuell historiefortelling.

 

 

8. juni - mcb tech .23 

 

Marty Cagan

Grunnlegger og partner, Silicon Valley Product Group.
Før han grunnla Silicon Valley Product Group for å forfølge sine interesser med å hjelpe andre å skape vellykkede produkter gjennom skriving, taler, rådgivning og coaching, jobbet Marty Cagan som en leder for å definere og bygge produkter for noen av verdens mest vellykkede selskaper, inkludert HP Labs, Netscape Communications og eBay. Som en del av sitt arbeid med Silicon Valley Product Group, blir Marty invitert som foredragsholder på store konferanser og hos ledende selskaper over hele verden.

 

Kjersti Løken Stavrum

Daglig leder, Stiftelsen Tinius.
Kjersti Løken Stavrum er juryleder for Anne Jacobsens minnepris. Hun
har bakgrunn som journalist og redaktør. Hun er daglig leder av Stiftelsen Tinius-den kontrollerende eieren av Schibsted ASA, har vært styreleder i Norsk PEN og ledet av Ytringsfrihetskommisjonen. Løken Stavrum har tidligere vært generalsekretær i Norsk Presseforbund, er utdannet statsviter og har en master i ledelse.

 

Björn Myreze

Serieentreprenør.
Björn startet på gutterommet da han var 9 år og drømte om å nå ut til hele verden. Han startet sin første TV-kanal da han var 12 år gammel og fikk jobb i TV 2 som 16 åring. Siden da har han jobbet med alt fra Kaizers Orchestra til Heidi Klum, TV 2 til Warner Brothers. Björn er CEO og grunnlegger av Myreze, en verdensledende leverandør innen visuell kommunikasjon