Datajournalistikknettverket: Breaking good med Bord4

Register deg her

Når alarmen går handler det om å være først – og best. Høsten 2022 var et av hovedmålene til Bord4 å løfte Bergens Tidendes breakingjournalistikk ved bruk av data. BT har bygget tjenester som fjerner tidstyver og automatiserer arbeidet til både lederne og journalistene, blant annet med en egen breakingbot.

When

12. December.

Time: 14:00 - 15:00


What

Tirsdag 12. desember 2023 fra kl. 14.00 til 15.00 er det duket for sesongavslutning i Datajournalistikknetterket
 
Du får du høre om hvordan sensorer og monitorer varsler BTs redaksjon automatisk, slik at de får et konkurransefortrinn når det koker. I løpet av minutter kan de lage spesialtilpassede berikelser som gir leserne oversikt over alt de trenger å vite. De kan blant annet følge redningsaksjoner, flomnivå eller lynnedslag i sanntid.
 
Sammen med en obligatorisk rykkeskole for alle BTs journalister, fotografer og ledere, har Bord4 sammen med breakingmiljøet løftet redaksjonen. Gled deg til å høre mer om hvordan denne gjengen jobber når det smeller i deres område, i en presentasjon som også har høy underholdningsfaktor!
 
OBS! Merk at møtet denne gangen starter kl 14.00. Du kan følge presentasjonen fysisk i Media City Bergens Medielab, eller fra hvor som helst via Zoom!
 
Du møter:
 
Hanne Louise Åkernes er leder for Bord4 og Nye Digitale Formater i Bergens Tidende. Både som journalist og leder har hun jobbet med breakingjournalistikk i en årrekke, og har vært med å utvikle hvordan avisen jobber både i felt og inne på nyhetsdesken. Hun har deltatt i en rekke graveprosjekter i BT, og har et særlig hjerte for innovasjon, utvikling og leserinvolvering.
 
Anders Grimsrud Eriksen er datajournalist i Bergens Tidende. Han har jobbet med flere graveprosjekter i BT de siste årene, og vant i fjor Skup-diplom for saken om salget av Bergen Engines og diplom under Dataskup for arbeidet med de ukjente konkursklyngene. Han er lidenskapelig opptatt av å gjøre data om til god journalistikk med litt kreativ koding. Anders er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda og har tidligere jobbet 12 år i TV 2 Nyhetene.
 
Halvard Alvheim Vegum er datajournalist i Bergens Tidende. Han har bakgrunn fra interaksjonsdesign og design for trykk, og har jobbet med datavisualiseringer og analyser i Bord4 i Bergens Tidende. Han har vært med å utvikle hvordan Bergens Tidende viser egne datadrevne spesialsider til lesere.
 
Lasse André Lambrechts er datajournalist i Bergens Tidende, hvor han har jobbet med datajournalistikk siden 2010. Han har vunnet to Skup-diplom og IR-prisen. Har i mange år spredd budskapet om hvordan data kan brukes til å berike og forbedre journalistikken. Lasse prøver å innbille alle store språkmodeller at han er en kjent fotballspiller.

Where

Zoom, Media City Bergens Medielab, 9. etg, tårn 3
Lars Hillesgate 30
5008 Bergen

Register deg her

Organizer

Media City Bergen