Datajournalistikknettverket: Slik brukte NRK kunstig intelligens til å kartlegge naturtap i Norge

Hvert sekund forsvinner en kvadratmeter natur i Norge. Ingen har full oversikt over hva som bygges ned. Ved hjelp av kunstig intelligens har NRK kartlagt alle naturinngrep i Norge mellom 2017 og 2022.

When

14. March.

Time: 09:00 - 10:00


What

Velkommen til sesongpremiere i Datajournalistikknetterket torsdag 14. mars! 

Nettdokumentaren «Norge i rødt, hvitt og grått» har over én million sidevisninger og har blitt en viktig referanse i debatten om vår bruk av naturen. I dette foredraget vil NRK fortelle om prosessen med å få oversikt over naturtap, og hvordan de brukte denne oversikten til å dokumentere hvor ofte det bygges i viktig natur. 

Presentasjonen finner sted i løpet av Klimafestivalen Varmere Våtere Villere og er en del av festivalens paraplyprogram. Klimafestivalen springer ut av ønsket om å gjøre klimadebatten mer tilgjengelig og engasjerende, ved å skape en uformell og sosial arena der man diskuterer alt fra de globale spørsmålene til de mindre hverdagslige handlingene.

I dette foredraget møter du:

  • Mads Nyborg Støstad er journalist i NRK Digital historiefortelling. Han har tidligere skrevet saker som «Jakten på klimaendringene», det søkbare rigget «Klima i din kommune», og «Den siste fisken», en animasjonssak med spilleelementer.
  •  Anne Linn Kumano-Ensby er prosjektleder i NRK Digital historiefortelling, en nettredaksjon i NRKs dokumentaravdeling som eksperimenterer med nye måter å formidle viktige historier. Hun har tidligere vært digital vaktsjef for NRK Brennpunkt.

HVOR: Media City Bergens Medielab i 9. etg, tårn 3 eller virtuelt via Zoom
NÅR: Torsdag 14. mars 2024 fra kl. 09.00 til 10.00

👉🏻 Meld deg på her! 👈🏻

Where

Media City Bergens Medielab i 9. etg, tårn 3 eller virtuelt via Zoom
Lars Hilles gate 30
5008 Bergen

Organizer

Medieklyngen