Digitale fortellinger: Historiene bak barna Norge svikter

Meld deg på her

Hvor mange alvorlig psykisk syke barn er under barnevernets omsorg? Får de helsehjelpen de trenger? Det kunne ingen offentlig etat svare på høsten 2021 – til tross for at staten selv har ansvar for disse barna.

When

26. September.

Time: 09:00 - 10:00


What

Hva: Artikkelserien Barna Norge svikter avdekket massiv systemsvikt. Gjennom en innsynskamp i konstant motvind, bygde og krysset Aftenposten fire datasett. En knust telefon og tusenvis av barnevernsdokumenter i plastposer avdekket dessuten historier som aldri ellers ville blitt fortalt. Journalistene Annemarte Moland og Ingunn Røren bruker bevisst fortellergrep for å gi gravejournalistikken størst mulig gjennomslag. Dette får du høre mer om i denne presentasjonen i nettverket Digitale fortellinger.
 
Hvor og når: Presentasjonen sendes direkte fra Media City Bergens Medielab tirsdag 26. september fra 09.00 til 10.00, og kan både følges fysisk og via Zoom.
 
Du møter: 
  • Ingunn Røren er feature- og gravejournalist i Aftenposten. Hun har vært sentral i flere store graveprosjekter, og har særlig jobbet med barnevern, psykisk helse, overgrep og krim. Røren vant SKUP-prisen og Data-Skup i 2023 for "Barna Norge svikter", og Skup-prisen i 2014 for "Jannes historie". Hun er forfatter av boken "Det mørkeste rommet" om Operasjon Dark Room.
  • Annemarte Moland er gravejournalist med lang fartstid fra NRK med en rekke omfattende prosjekter, blant annet “Trigger Warning”, som hun vant SKUP-diplom og European Press Prize for i 2020. Hun startet i Aftenposten/A-magasinet høsten 2021 og vant i 2022/2023 både Dataskup-og SKUP-prisen for prosjektet "Barna Norge svikter". Moland jobber nesten utelukkende med svært sårbare og unge kilder. Hun brenner for digital historiefortelling som utvikles i tverrfaglige team.

Where

Zoom og Media City Bergen, Medielaben i 9. etasje, tårn 3
Lars Hilles Gate 30
5018 Bergen Bergen

Meld deg på her

Organizer

Medieklyngen og Fortellingens kraft