Etiske betraktninger vedrørende bruk av AI

Under Vestnorske bransjedagar 2024 samles filmbransjen i regionen for inspirerende foredrag, presentasjoner av ferske film- og TV-prosjekter, og faglige oppdateringer!

When

29. - 30. May.

Time: 11:00 - 17:00


What

Vestnorsk filmsenter, i samarbeid med Mediefondet Zephyr, BIFF, og Filmforbundet inviterer til bransjedager og filmfestival på Kode Permanenten 29. og 30. mai i Bergen.

Her vil blant annet Førsteamanuensis Samia Touileb fra Universitetet i Bergen belyse etiske hensyn rundt bruk av AI. Hvilke utfordringer kan oppstå ved bruk av verktøy som ChatGPT og OpenAI i utviklingen av en filmidé, kontrakter eller et manus? Og vil det hindre kunstnerisk kreativitet om man må vurdere disse etiske spørsmålene? Samia Touileb er førsteamanuensis i språkteknologi ved Institutt for informasjons- og medievitenskap og har en mastergrad i kunstig intelligens og en doktorgrad i språkteknologi.

Touileb har tidligere vært forsker ved MediaFutures – UiB og postdoktor ved Språkteknologigruppen (LTG) ved Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo. Hennes forskningsinteresser inkluderer rettferdighet og rettferdighet i språkteknologiske modeller, informasjonsutvinning, automatisk oppsummeringsgenerering og anvendelse av språkteknologi og maskinlæringsmetoder i samfunnsvitenskapelig forskning.

👉🏼Les mer og meld deg på her👈🏼

Where

Kode Permanenten
Nordahl Bruns gate 9, Bergen
5014 Bergen

Organizer

Vestnorsk filmsenter, i samarbeid med Mediefondet Zephyr, BIFF, og Filmforbundet.