Næringslivet og ukrainske flyktninger i Bergen – hva er din rolle?

Trenger du kompetanse og erfaringer i bedriften din? Bergen Kommune og Bergen Næringsråd ønsker velkommen til frokostmøte med fokus på det ubenyttede potensiale i høyt kvalifiserte flyktninger fra Ukraina.

When

19. March.

Time: 08:30 - 10:00


What

Bergen Kommune har bosatt rundt 1200 ukrainske flyktninger i yrkesaktiv alder siden februar 2022 og skal bosette enda flere i 2024. Ukrainske flyktninger har kollektiv beskyttelse, noe som betyr at bosetting kan skje mye raskere enn gjennom en normal og individuell asylprosess, og at de kan få jobb i Norge med en gang de kommer hit. Det er gode nyheter, fordi næringslivet sliter med et udekket kompetansebehov og mange av de ukrainske flyktninger som kommer til Norge har med seg kompetanse som norske arbeidsgivere etterspør. Målet med dette møtet er å skape en effektiv kobling mellom bedrifter og flyktninger, for å bidra til både bærekraftig næringsutvikling og en meningsfull integrasjon av de nye samfunnsmedlemmene.

På dette frokostmøtet sammen med Bergen Kommune og NAV region Bergen skal både de praktiske sidene og dele nyttig informasjon til deg som er arbeidsgiver og ønsker å tilby jobb til flyktninger belyses. Hvordan går du fram for å bli matchet opp med ukrainere som ønsker å komme ut i jobb? Er det spesielle hensyn du må ta? 

Les mer om arrangementet og meld deg på her

Where

Grand Bergen
Nedre Ole Bulls plass 1
5012 Bergen

Organizer

Bergen Kommune og Bergen Næringsråd