Promptekurs: Få mer ut av ChatGPT

Dette kurset passer for journalister, redaktører og andre redaksjonelle medarbeidere som ønsker å spisse sine søkeferdigheter for å forbedre resultatene de får ved bruk av store språkmodeller og AI

When

2. September.

Time: 09:00


What

Få en forståelse for hvordan instruksjonene (promptene) du spytter inn styrer output fra språkmodellene, og hvorfor. Dette kurset skal dykke ned i hvordan kunstig intelligens fungerer og hva som skal til for å få et godt resultat. 

🎤 Kursholder er Agnes Bridge Walton, som tidligere var seniorreporter for New York Times Opinion, og har produsert nyhets-TV for VICE/HBO, og laget flere dokumentarfilmer og podkast for VICE News og HULU

På kurset lærer du om databehandling og -visualisering og bruker i tillegg til ChatGPT en rekke AI-verktøy som kan hjelpe deg i arbeidshverdagen som journalist.Walton skal dekke grunnleggende konsepter før hun gir et dypdykk i hvordan prompter fungerer for å komme frem til fornuftige resultater man faktisk kan bruke i ChatGPT.

Samtidig dekkes også etiske regler i norsk presse og hvordan de skal appliseres i bruk av maskinlæring og kunstig intelligens. Les mer om kurset og meld deg på!

Where

Pressens Hus
Skippergata 24
0154 Oslo

Organizer

Institutt for journalistikk