TikToks muskelkraft: Slik undersøkte vi algoritmene til verdens største app

Meld deg på her

Etter å ha laget TikTok-boter som undersøkte forskjellen mellom å se på appen i Russland og Ukraina, ville NRK bruke metoden i en ny sak: Å analysere hvor raskt norske barn dras inn i en verden av ekstrem trening på den populære plattformen. Men botene fungerte ikke som forventet.

When

1. June.

Time: 09:00 - 10:00


What

Hvor og når: På Zoom og i Media City Bergen torsdag 1. mai fra 09.00 til 10.00. Koble deg opp fra hvor som helst via Zoom, eller "samse" sammen med andre i Media City Bergens Medielab i 9. etg, tårn 3.

 

Hvem: 
 
  • Henrik Bøe – Undersøkende journalist i NRK med spesialkompetanse på datastøttet journalistikk, illustrasjoner og animasjoner. Har de siste årene laget flere saker der skraping av nettsider og en leken presentasjon har stått sentralt. Henrik jobber ved NRKs kontor i Tønsberg.

  • Christian Nicolai Bjørke – Undersøkende journalist i NRK som har jobbet mye med fortellende journalistikk. De siste årene har han fått øynene opp for hvordan datastøttet journalistikk kan legge grunnlaget for helt nye fortellinger. Christian Nicolai har tidligere arbeidet i Vårt Land og Svalbardposten, og jobber i dag ved NRKs kontor i Fredrikstad.

Where

Zoom og Media City Bergens Medielab i 9. etg, tårn 3.
Lars Hilles gate 30
5008 Bergen

Organizer

Media City Bergen