Bergensavisen tilbake i Medieklyngen

Published 02.01.2023
3. januar tar Guro Valland over stafettpinnen som sjefredaktør for Bergensavisen. Nå har hun meldt avisen inn i Medieklyngen igjen.

– Medieklyngen er viktig for hele BA. Det vil være en læreplass for redaksjonelle medarbeidere, et bindeledd til andre medieaktører og en viktig fasilitator for rekruttering. Spesielt tror jeg vi kan få mye igjen for å være en del av Datajournalistnettverket, som gir unik tilgang på redaksjonelle utviklere og datajournalister. Nettverket for unge journalister som snart starter virker også veldig lovende, sier Guro Valland, påtroppende sjefredaktør og daglig leder i Bergensavisen (BA). Hun begynner i jobben 3. januar.

Daglig leder i Media City Bergen, Helge O. Svela, ønsker BA velkommen tilbake i klyngen.

– BA er en stor og viktig avis i Bergen, og en av grunnleggerne av Media City Bergen. Jeg er svært glad for å ha dem tilbake i samarbeidet, sier Svela, og fortsetter:

– Jeg tror BA kan tilføre Medieklyngen mye interessant innsikt og kompetanse, ikke minst fordi de er en av de største avisene i Amedia-systemet. Samtidig tror jeg BA kan nyte godt av samarbeidet i klyngen. Dette er vinn-vinn for alle parter, sier Svela.

Media City Bergen, også kjent som den norske Medieklyngen, er en innovasjonsklynge bestående av over 110 medlemsbedrifter. Medlemsmassen består av mediehus, medieteknologiselskaper og forsknings- og utdanningsinstitusjoner. Hovedtyngden av medlemmene holder til i Bergen og i Media City Bergen-bygget, men klyngen har medlemmer over hele landet.

BA var en av de originale leietakerne i Media City Bergen-bygget, men meldte seg ut i 2019. Samtidig meldte de seg ut av klyngen. Selv om de nå melder seg tilbake i Medieklyngen, skal de ikke flytte fra sine nye lokaler i Vestre Torggaten.

– Vi har medlemmer fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør, og BA-bygget i Vestre Torggaten er bare noen steinkast fra Media City Bergen. Det viktigste for oss er ikke hvor våre medlemmer er fysisk, men at de bidrar aktivt i klyngen. Jeg er sikker på at BA både har mye å lære bort til andre medlemmer, og at det er mye de kan lære av andre, sier Svela.

Det er BA-redaktøren enig i.

– Svelas ambisjoner for å løfte Medieklyngen er en reise vi vil være med på. Det er viktig at medieaktørene i Bergen har et sterkt og relevant faglig fellesskap, og ikke minst en samleplass for mediefolk i byen. Da er samarbeid på tvers helt vesentlig, sier Valland.

Etter fire måneder i jobben som leder av klyngen er Svela svært positiv til det nye året.

– Vi har store planer for 2023. Vi skal sette i gang flere nye tilbud for medlemmene våre, ikke minst nye nettverk for redaksjonell erfaringsutveksling og læring. Og så er det noen spennende prosjekter som vi ikke kan snakke om ennå, men som jeg tror vil gi enda mer innovasjon og utvikling i det kommende året, sier Svela.