Fædrelandsvennen nytt medlem i medieklyngen

Published 25.02.2021
- Et viktig og riktig skritt for oss, sier Anders Kulien i Fevennen, som ser frem til å involvere seg i klyngens ulike prosjekter.

Fædrelandsvennen, også kjent som Fevennen, er blant landets eldste mediehus. Avisen ble grunnlagt allerede i 1875, og har siden den gang vært en ledende nyhetsformidler på sørlandet. Etter en dramatisk bombeeksplosjon i redaksjonslokalene i 1972, trakk avisen seg ut av Kristiansand sentrum. I 2019 flyttet de “hjem igjen” til Torvet og nye, moderne lokaler. 

I dag er Fevennen en multimedial merkevare som leverer innhold til både papir og nettavis gjennom tekst, lyd (podcast) og video. Etter å ha vært en del av Schibsted-systemet i en årrekke, meldte de overgang til Polaris i 2019. De senere årene har Fevennen utmerket seg med sterke digitale posisjoner, og en eksperimenterende tilnærming til redaksjonell innovasjon. I 2012 var Fevennen det første store norske mediehuset som tok betalt for digitalt innhold, og modellen som ble utviklet da er fortsatt den gjeldende modellen i de fleste norske mediehus. De var tidlig ute med kostnadseffektiv videoproduksjon på nett, og har gjentatte ganger kommet opp med nytenkende løsninger på utfordrende problemer. 

- I Fevennen har vi en offensiv tilnærming til den digitale transformasjonen. Vi er opptatt av at vi skal ta modige valg og hele tiden forbedre oss og opplevelsen for leserne våre. Medieklyngen vil hjelpe oss til å øke utviklingstakten ytterligere gjennom samarbeid i spennende prosjekter og med kompetente miljøer. Hele mediebransjen burde bli flinkere til å samarbeide med aktører utenfor bransjen, og det får vi en meget god mulighet til å få til i Medieklyngen, sier Anders Kulien, utviklingsdirektør i Fædrelandsvennen.

- Jeg ser frem til at vi skal jobbe tett på Medieklyngen og har forventninger om bli inspirert, at vi får muligheter til å løse konkrete utfordringer og at vi får gode arenaer for å øke kompetansen vår, både blant journalister og andre. Vi tror også at vi har en del å bidra med inn i klyngen, blant annet på datajournalistikk. 

Varmt velkommen

- Fevennen er et fantastisk tilskudd til klyngen, sier Anne Jacobsen, leder i NCE Media.

- Dette er en fremoverlent regionavis som er dyktige på å tenke nytt digitalt. De er kreative og innovative, og har gjennom årene kommet opp med mange smarte tekniske og kostnadseffektive løsninger som senere har inspirert andre til å gjøre det samme. Her vil mange ha mye å lære, og vi gleder oss til å få i gang samarbeidet over en rekke ulike prosjekter og aktiviteter. Det er en stor glede å ønske velkommen til Fædrelandsvennen.