– Her er det enorme muligheter

Published 11.11.2015
Det uttrykte en begeistret Christopher Giertsen ved Christian Michelsen Research (CMR) da en rekke utvalgte selskaper fra medieklyngen møtte utvalgte fagområder og avdelinger ved CMR denne uken.

CMR er et miljø langt fremme på løsninger og forskning innen blant annet sensorteknologi og visualiseringsløsninger, og en fullpakket konferansesal fikk høre om arbeidet CMR gjør innenfor en lang rekke ulike fagområder som er både interessante og relevante for medieindustrien. Koblingen til teknologiområder og innovasjon i mange av klyngens øvrige selskaper er svært nærliggende, noe som var bakgrunnen for at CMR sammen med NCE Media tok initiativet til et felles seminar med informasjonsutveksling og kompetanseheving som mål.

Ikke mindre enn 20 tette presentasjoner stod på programmet, og interessen var stor.

Fra CMR fikk de fremmøtte høre om: CMRs medierelaterte arbeid, sensorteknologi, Rask modellering og interaktiv fotorealisme, Bilde- og videobehandling, "Big data" analyse, Effektiv visuell kommunikasjon, Visualisering for tverrfaglige arbeidsprosesser og Sanntids datastrømmer.

Øvrige klyngeselskaper som presenterte sine teknologier og prosjekter var TV2 (geoposisjonering/innhold), Electric Friends (robotics), Vizrt (grafikk- og visualiseringsløsninger), Mobiletech (design thinking i innovasjonsarbeid), bt.no (datajournalistikk), Sysla Grønn (datajournalistikk), Vimond (player og visualisering), Wolftech (workflowsystemer), Goontech (sensorteknologi), Sixty (TV-design på tvers av plattformer), og Raindog Studios (animasjon og 3D).

Begeistringen var stor. Bernt Kåre Johannessen, utviklingsdirektør i Vizrt, var en av dem som både presenterte selv, og lyttet til de øvrige presentasjonene.

- Spennende å lære om det som foregår på CMR, og ikke minst se hvordan dette er komplementært til mye av det både vi i Vizrt og det andre i klyngen gjør. Jeg tror det er et stort potensiale for felles innovasjonsprosjekter her, sa Johannessen.

Også Christopher Giertsen, direktør for forretningsutvikling ved CMR, var fornøyd.

- Dette var kjempespennende. Her er det mange ideer, mye erfaring og flere planer som kastes opp i luften. Vi kommer fra forskjellige leirer og det er alltid spennende å blande folk og se hva som skjer. Arangementet går etter planen.

Dette er starten på et tettere og mer systematisk samarbeid mellom disse aktørene, og NCE Media vil både fasilitere og legge til rette for videre workshops og samarbeidsprosjekter sammen med CMR.