Nytt samarbeid mellom TV 2 og TV BRA

Published 11.01.2023
På nyttårsaften og 1. nyttårsdag så tusenvis av norske hjem det TV BRA-produserte nyttårsprogrammet “Tid for omtanke” på TV 2.

— Det er viktig at alle nordmenn får et nytt blikk på utviklingshemmede, som altfor ofte blir stigmatisert, forteller daglig leder og redaktør Camilla Kvalheim i TV BRA.

TV BRA er en landsdekkende TV-kanal av og for utviklingshemmede i Norge, og medlem av medieklyngen.

I programmet “Tid for omtanke” får seerne møte seks ulike talere fra rundt omkring i Norge, som forteller om opplevelsene sine fra 2022 og håpene for 2023.

Målet er å gi den norske befolkning et nytt blikk på året som har gått, sett gjennom øynene til mennesker med utviklingshemming.

— Jeg tror folk som ser programmet blir overrasket over perspektivene som kommer frem. Det er veldig fint at TV 2 nå velger å gi mikrofonen til mennesker som sjelden blir sett og hørt. Det har vært enorm respons på programmet, og det varmer langt ned i hjerteroten å høre at andre har blitt rørt til tårer av programmet,  utdyper Kvalheim.

TV 2: - Veldig glade for at TV BRA tok oppdraget

Det er TV 2 som var oppdragsgiver for programmet. 

— TV 2 hadde et ønske om å gi talerstolen til røster som sjelden blir hørt. “I tid for omtanke” deler flotte stemmer sine refleksjoner rundt året som er gått, og for hvilke håp de har for fremtiden. Vi var veldig glade når TV BRA tok oppdraget på strak arm, forteller Trygve Rønningen i TV 2.

De ble også svært fornøyd med resultatet som kom bare halvannen måned senere.

— Det ble et veldig flott program som vi stolt kunne presentere for våre seere på årets siste dag. TV BRA er dyktige på det de gjør, og er et veldig viktig verktøy for at utviklingshemmede skal få slippe til i samfunnet, sier Rønningen.

TV BRA og TV 2 har et pågående samarbeid, og Bra nytt kan sees på TV 2 Play.

Resultat av samarbeid i medieklyngen.

Nyttårsprogrammet er et direkte resultat av TV BRA og TV 2 sitt engasjement i medieklyngen.

Daglig leder i Media City Bergen, Helge O. Svela, synes det er flott å se at samarbeidene i medieklyngen gir resultater.

— Det er alltid kjekt når medlemmer i klyngen finner sammen og skaper noe nytt. Dette er et godt eksempel på nettopp det, sier Svela.

— TV BRA tilbyr et viktig og unikt produkt, og det er en glede at dette når et bredere publikum gjennom samarbeidet med TV 2, sier Svela