– Satser knallhardt på sanntidsgrafikk

Published 27.03.2017
MYREZE gjør sitt inntog i medieklyngen. Bli bedre kjent med dem her!

MYREZE er et internasjonalt broadcast design-selskap med tilholdssted i Bergen. Selskapet har lang erfaring innen TV, motion graphics og merkevarebygging, men bidrar også med mye annen form for visuell kommunik­­asjon.

– MYREZE er satt sammen av en kombinasjon av unge og erfarne talenter som bruker ny teknologi og innovative løsninger for å være først ute med oppsiktsvekkende og nye produkter for å fremstille det kunden ønsker, forteller Petter Trobe, daglig leder i selskapet.

Lang erfaring med TV-grafikk
Selskapet har i flere år produsert TV-grafikk og branding for TV-programmer til store kunder som TV 2, TV Norge og Al Arabiya, i tillegg til å levere tjenester innen videoproduksjon og merkevarebygging for bedrifter.

– Vi har en bred kompetansebase i bunn med alle mulige typer TV-grafikk. 3D-grafikk kan brukes til å designe og animere løsninger som igjen gir økt fleksibilitet og uante muligheter på en kostnadseffektiv måte. Realistiske virtuelle studio, reklame- og informasjonsfilmer er blant det en kan bruke 3D til, sier Trobe.  

Nå går selskapet «all in» på sanntidsgrafikk for TV.

– Vi satser knallhardt på design av sanntidsgrafikk, en nisje som er dominert av veldig få store selskaper på verdensbasis. Det er vårt mål å ta opp kampen med disse – og levere sanntidsgrafikk av like høy eller bedre kvalitet enn det som nå produseres. I medieklyngen får vi også nærhet til Vizrt, et selskap som er verdensledende på området, sier Trobe.

MYREZE har, i samarbeid med Future Group, nylig utviklet brand, design og grafikk til både TV-program og app til «Lost in Time», et splitter nytt reality-konsept som er en av TV Norges storsatsninger denne våren.

Dette konseptet får vi høre mer om når Trobe og MYREZE tar til scenen på Show & Tell 6.april. Meld deg på her!

Vil hente inspirasjon fra spillbransjen
Trobe peker på nettverksmuligheter mellom selskaper og kompetanseutveksling på tvers av fagmiljøene som utløsende faktorer for at MYREZE nå blir en del av klyngen.

– Da jeg fikk høre om de mulighetene som foreligger i medieklyngen, var jeg ikke i tvil om at dette var noe vi ville være med på. Det merkes at miljøene i Bergen er langt fremme når det gjelder medieteknologi og vi har alt å tjene på å prate med andre selskaper i medieklyngen. Spillbransjen kan vi nok hente mye inspirasjon fra, spesielt med tanke på at vi blant annet jobber med spillmotoren Unreal når vi produserer grafikk, sier Trobe.

– Medieklyngen er en ressursbank for medlemmene, og vi ser frem til å utnytte de mulighetene som finnes i fellesskapet, avslutter Trobe.