Datajournalistikknettverket: Slik brukte vi data til å avdekke Ola Borten Moes aksjekjøp

Meld deg på

Published 14.09.2023
En av sommerens virkelig store nyheter var E24s oppsiktsvekkende avsløring av Ola Borten Moes aksjekjøp. Kort tid etter at nyheten sprakk, trakk Moe seg både som statsråd og nestleder i Senterpartiet.
I denne presentasjonen i Datajournalistikknettverket får du møte tre av journalistene som jobbet med denne saken. Ustrukturerte data og tall har vært viktig i arbeidet deres. Du får høre om hvordan de hentet ut og strukturerte dataene, og om hvordan de gravde seg gjennom og behandlet det omfattende materialet. I tillegg forteller de om det avgjørende intervjuet med Ola Borten Moe, og det påfølgende løpet frem til publisering.
 

Hvem: 

  • Jørgen Indrøy Strømsnes – Kombinerer siviløkonom-studier ved BI med jobb i E24. Han har fra tidligere en bachelor i samfunnsøkonomi fra UiB, og jobbet som journalist i Bergensavisen før han flyttet til Oslo.
  • Balder Haarklou Jensen – Er siste års masterstudent i europastudier i Trondheim samtidig som han jobber for E24. Han har tidligere arbeidet som journalist i Adresseavisen og Nidaros, og arbeidet i en periode for SINTEF i Brussel.

  • Jonatan Ree Nolet – Har økonomiutdannelse fra NHH, og skal ta en mastergrad neste år. Han bor for øyeblikket i Frankrike for å lære seg fransk.