U35: sommervikarene som felte statsråden

Melde deg på her

Published 07.09.2023
Balder Haarklou Jensen og Jørgen Indrøy Strømsnes, fra E24, forteller om hvordan de jobbet med sakskomplekset fra idé til publisering

Den oppsiktsvekkende avsløringen av Ola Borten Moes aksjekjøp ble en av sommerens mest omtalte saker, og fikk store konsekvenser: Få timer etter publisering trakk Borten Moe seg både som statsråd og nestleder i Senterpartiet.

Oppsiktsvekkende var det også at det var fire av E24s sommervikarer som hadde byline på saken. Til U35 kommer to av dem: Balder Haarklou Jensen og Jørgen Indrøy Strømsnes. De forteller om hvordan idéen oppsto, hvordan de arbeidet med komplekset fra første spadetak, intervjuet med Borten Moe og veien frem til publisering. 

Jensen og Strømsnes deler erfaringene de gjorde underveis, om kontakten med KD og SMK, og om hvordan de bygget opp sakene for å sikre størst mulig oppmerksomhet. Du får høre om den intense dagen de publiserte saken, og om hvordan det har vært å styre dagsordenen i nyhetsbildet de siste ukene. 

Det blir anledning til å stille spørsmål til foredragsholderne. Etter det faglige påfyllet inviterer vi på enkel bevertning og mingling med foredragsholderne og nettverkets medlemmer. 

 

Tid og sted: Torsdag 21. september kl 15.00 i Media City Bergens Medielab, tårn 3, 9 etg.

Meld deg på her

 

Om foredragsholderne

 

  • Balder Haarklou Jensen er 25 år og studerer i Trondheim. Han har en bachelor i europastudier med spesialisering i statsvitenskap og går siste året på en master i europastudier samtidig som han jobber for E24. Tidligere har han jobbet i Adresseavisen, og en kort stund i Nidaros. Balder har også bodd i Brussel. Der jobbet han med europeisk forskningspolitikk for SINTEF.

  • Jørgen Indrøy Strømsnes er 24 år og fra Askøy. Han har tidligere jobbet i BA, før han flyttet over fjellet tidligere i år. I Oslo kombinerer han en master i finans på BI med jobb i E24. Han har en bachelor i samfunnsøkonomi fra UiB og har tidligere bodd et år i Boston/Cambridge, hvor han studerte ved Harvard og MIT.