– Vi er historiefortellere

Published 03.03.2017
– Screen Story forteller historier gjennom bilder, film, musikk og hundrevis av andre virkemidler. Fotografi er et håndverk, og alle som jobber hos oss brenner for å fortelle gode historier på en god måte, sier fotograf og regissør Anders Hereid.

Screen Story er et TV-, film- og innholdsproduksjonsselskap for mediebransjen og næringslivet – med avdelinger over hele Norge. Bergensavdelingen ble startet opp i mai, og består nå av 3 faste fotografer og flere frilansere.                        

Bredt kompetanseområde
Sammen med et knippe talentfulle fotografer tilbyr Hereid et bredt spekter av profesjonelle løsninger og produkter. I tillegg til å ha ansvar for all teknikk ved TV 2s distriktskontorer, leverer selskapet også produksjon av dokumentarfilmer, reportasjer, streaming og post-produksjon. Screen Story har også nylig hentet inn en ressurs som skal jobbe tett opp mot bedriftsmarkedet og corporate film.

– Akkurat nå jobber vi med Brennpunkt for NRK og Dokument 2 for TV 2, i tillegg til en ny dokumentarserie som blir å se på skjermen om ikke så alt for lenge. Vi har også oppbemannet for å kunne ta på oss flere oppdrag innen corporate film. Det er mye å gjøre, men det liker vi jo, forteller Hereid, som samtidig som han blir intervjuet legger siste hånd på verket på en promo som skal sendes til NRK.

Har eget mentorprogram
Selskapet har fokus på å få de beste fotografene med på laget.

– Vi har et mål om å være i produksjon hele tiden, og da hjelper det å ha flinke og fremtidsrettede fotografer med lidenskap for faget. I Screen Story er vi like mye regissører og historiefortellere som vi er fotografer. Fokuset vårt er å ha en stab bestående av ledende fotografer innen film- og TV-produksjon, noe som har gjort at vi i sommer opprettet et mentorprogram for å knytte til oss talenter innen foto, sier Hereid.

Sjekk ut Screen Storys ferskeste showreel her:

(VIDEO: Screen Story)

Flytter inn i Media City Bergen
Screen Story har base på Vizbygg på Nøstekaien, men i august tar selskapet flyttelasset fatt og flytter inn i Media City Bergen.

– I Media City Bergen kommer vi tett på selskaper som er ledende innenfor sine felt. Samtidig ønsker vi å bidra til å ikke bare styrke programproduksjonen fra denne regionen, men også til å heve selve fotografmiljøet. Det er jo en drøm å være fotograf her i Bergen, sier Hereid, som tror mediebedriftene vil tjene på å flytte sammen.

– Hos oss er det konkurransekultur, og vi liker å spille hverandre gode. Dyktige medarbeidere som leverer arbeid av høy kvalitet vil inspirere andre til å følge opp. Slik tror jeg også det vil bli i Media City Bergen. Selskapene har mye å tjene på å samlokaliseres, selv de som konkurrerer. Det er jo sammen vi blir sterkere, avslutter Hereid med et smil.


Sjekk også ut arbeidet til Heidi Kysnes Høyheim, nyansatt fotograf i Screen Story:

(VIDEO: Screen Story)