Straight from the Labs 2017

Published 15.05.2017
Tapas, bobler og show stod på menyen da rundt 200 gjester var med på uoffisiell lansering av fremtidens digitale løsninger.
MIXED REALITY: Kenneth Cuomo fra Vimond demonstrerer HoloLens.

Tradisjonen tro inviterte NCE Media til tapas, bobler og show under Nordiske Mediedager. Rundt 200 gjester fant torsdag veien til Lille Ole Bull for å få med seg uoffisiell lansering av fremtidens digitale løsninger. Flimmer Film, Highsoft og Vimond fikk åtte minutter hver til rådighet på scenen – i det som ble en effektiv og innholdsrik presentasjon av noen av medieklyngens mest spennende prosjekter.

DØRÅPNER: Christer Fasmer og Flimmer Film har fått tilgang på eksklusiv kamerateknologi.

Christer Fasmer fra filmproduksjonsselskapet Flimmer Film innledet årets show. Han kunne gledelig meddele at de var én av kun tre aktører på verdensbasis med eksklusiv tilgang på et splitter nytt, optisk 360-kamera fra svenske Zero Parallax. Med seg hadde han Vygantas Kirejevas fra Zero Parallax, som fortalte om hvilke muligheter som foreligger i teknologien. Fasmer omtalte kamerasystemet som en døråpner for Flimmer Film, som i samarbeid med UiB skal ta teknologien ned på havets bunn. 

MAKING CHARTS TALK: Grethe Hjetland og Highsoft lager grafer for blinde.  

Highsofts Grethe Hjetland fulgte opp med presentasjon av deres siste prosjekt, «Grafer for blinde». Weben blir stadig mer visuell, noe som igjen betyr at mye av innholdet blir utilgjengelig for svaksynte og blinde. Highsoft er ledende leverandør av grafeverktøy og har noen av verdens største selskap på kundelisten, og er følgelig opptatt av brukervennlighet og universell utforming i produktene sine.

SCIENCE FICTION: Vimonds Kenneth Cuomo og Børre Andre Rydland Sandvik demonstrerer «HoloLens».
Avslutningsvis fikk de fremmøtte en smakebit på Vimonds arbeid med «HoloLens» – den første fullt trådløse holografiske datamaskinen en kan ha på seg som en brille. Kenneth Cuomo og Børre Andre Rydland Sandvik viste hvordan brillene kan brukes i videoproduksjon – en demo som tatt ut fra science fiction-klassikeren Minority Report.Flere bilder: 


ZERO PARALLAX: Zero Parallax’ Vygantas Kirejevas kom for å fortelle om 360-kamerasystemet de leverer til Flimmer Film.


HOLOLENS-DEMO: Børre Andre Rydland Sandvik og Kenneth Cuomo (skjult) viser hvordan HoloLens kan brukes i videoproduksjon. 


FULLT HUS: Rundt 200 personer var på plass på Lille Ole Bull torsdag.
 


INNLEDER: Highsofts Grethe Hjetland på scenen.
 


EFFEKTIVT: De tre selskapene hadde åtte minutter hver til rådighet. NCE Medias Rune Smistad er godt fornøyd med tidsbruk og gjennomføring.


MINGLING: Etter showet var det tid for prat og mingling.